Αρχική » Ανακοινώσεις » ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ- ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ- ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ                                                  22-3-2020

 

Αξιότιμοι  Γονείς /κηδεμόνες και αγαπητοί μαθητές/μαθήτριες του ΓΕΛ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας -χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη. Η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία αρχίζει από Δευτέρα 23-3-2020 για τους μαθητές της Γ Λυκείου  , ενώ για την υλοποίηση της ασύγχρονης θα πρέπει να γίνουν κάποια βήματα-ενέργειες από τους γονείς/κηδεμόνες. Ξεκινάμε ένα μεγάλο εγχείρημα, για την επιτυχία του οποίου είναι καίρια η συμβολή όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης.

Η ασύγχρονη εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Ειδικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ ́Λυκείου οι πλατφόρμες της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δύνανται να αξιοποιηθούν παράλληλα και επικουρικά με την πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ.

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο). Η ασύγχρονη διδασκαλία είναι όπως και η σύγχρονη απαραίτητη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ  ΣΤΗΝ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ EMAIL ΣΤΟ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Η  απόκτηση λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) θα πρέπει να γίνει  μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες  στη σελίδα:

https://register.sch.gr/students/

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχεία που χρειάζονται από το σχολείο    παρακαλώ επικοινωνήστε με την Δ/νση του σχολείου στο τηλ 2267022492 ή 6948593572 ώρες λειτουργίας  .

Σας ευχόμαστε καλή υγεία και δύναμη!

Με εκτίμηση

Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΕΛΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΩΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΣΔ

Υπεύθυνη Δήλωση

Αίτηση Εγγραφής

Υποβολή Μηχανογραφικού

Υπολογισμός Μορίων Πανελλαδικών

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο