Αρχική » Εκδηλώσεις

Αρχείο κατηγορίας Εκδηλώσεις

Tipping Point: Ανακαλύπτοντας τις Ψηφιακές Εξελίξεις μέσα από Επαγγέλματα.

Στην προσπάθεια να ανακαλύψουμε τις ψηφιακές εξελίξεις μέσα από επαγγέλματα, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Λύκειο Διστόμου πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συνεδρίες με μέντορες του Tipping Point για επαγγέλματα που συνδέονται με πολυτεχνικές και οικονομικές σπουδές. Τις συνεδρίες παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου.

Ομιλητές ήταν:

Minas Marios Kontis και Giannis Papazoglou: “Πολυτεχνικά επαγγέλματα και τεχνητή νοημοσύνη”.
Nikos Kontoyannis: “Ο κλάδος των Οικονομικών”.

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια Κλεονίκη Κιζερίδου Οικονομολόγος.

Επέτειος 1821.

Το Λύκειο Διστόμου συμμετείχε και φέτος, ως είθισται, στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την παρουσία τους! Χρόνια πολλά, Χρόνια ελεύθερα!!

Η συγγραφέας Άννα Νικολάου παρουσιάζει στους μαθητές τα βιβλία της και συζητά μαζί τους.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιεί το Λυκείο Διστόμου “Η οργάνωση και η αξιοποίηση της σχολικής βιβλιοθήκης” επισκέφτηκε το σχολείο η φιλόλογος και συγγραφέας κα Άννα Νικολάου. Η εκπαιδευτικός παρουσίασε τα τρία βιβλία της, απάντησε σε ερωτήματα των παιδιών και τα παρότρυνε να γίνουν και αυτά μικροί συγγραφείς γράφοντας σύντομες ιστορίες και να τις παρουσιάσουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Τη συγκεκριμένη δράση έχουν αναλάβει οι καθηγητές Λέντα Ζαχαρούλα, Σύρος Ευθύμιος, Ξυθάλης Βασίλης και Κουτζεκλίδου Βασιλική.

Tipping Point: Πως η εξέλιξη της τεχνολογίας επηρεάζει την αγορά εργασίας.

Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνεδρία με θέμα “Πως η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επηρεάσει την αγορά εργασίας.”

Ομιλητής ήταν ο Δημήτριος Καβρουδάκης Associate Professor of Geographical Analysis Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στη συνεδρία αυτή διάρκειας 45 λεπτών οι μαθητές μας είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επικοινωνία με τον καθηγητή κ Καβρουδάκη, ο οποίος με την παρουσίασή του έδωσε πληροφορίες ειδικότερα για το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης και τον τρόπο που επηρεάζει και θα επηρεάσει στο μέλλον την αγορά εργασίας, έλυσε απορίες των μαθητών στη συζήτηση που ακολούθησε και δημιούργησε προβληματισμούς με τρόπο σύγχρονο και στοχευμένο.

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια Κλεονίκη Κιζερίδου Οικονομολόγος.

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Διστόμου ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο με χρήση τεχνητής νοημοσύνης” και παιδαγωγική αξιοποίηση αυτής. Εισηγητής της επιμόρφωσης ήταν ο κος Βασίλης Ξυθάλης καθηγητής Πληροφορικής.

“Διαδικτυακή” συνάντηση με τον συγγραφέα Βασίλη Κασσάρα.

Την Τρίτη 16/05/2023 στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με τον τίτλο “Στα βιβλία λέμε.. Ναι”, που υλοποίησε το σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2022-2023, πραγματοποιήθηκε ¨διαδικτυακή¨ συνάντηση με τον συγγραφέα Βασίλη Κασσάρα. Ο συγγραφέας αρχικά παρουσίασε το βιβλίο του, “Μοίρες”, στη συνέχεια αναφέρθηκε σε θέματα λογοτεχνικής φύσης και ολοκλήρωσε τη συνάντηση με συνομιλία με τους μαθητές. Το πρόγραμμα είχαν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Διστόμου Λέντα Ζαχαρούλα και Σύρος Ευθύμιος.

Σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών.

Στις 6 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας σεμινάριο ενημέρωσης/επιμόρφωσης σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών από τον κ.Ηρακλή Ζήκα, μέλος της ομάδας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.
Το σεμινάριο περιελάμβανε ενημέρωση και πρακτική:

α. σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τους σεισμούς ,
β. την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ( ΚΑΡΠΑ) και
γ. την αντιμετώπιση πνιγμονής.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά οι διδάσκοντες καθηγητές του Γενικού Λυκείου Διστόμου και του Γυμνασίου Διστόμου.

 

Υπερμαραθώνιος τιμής των θυμάτων του ναζισμού.

Το ΓΕΛ Διστόμου υποδέχθηκε στο χώρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού τον δρομέα Σπαρταθλητή Στέργιο Αράπογλου, γιατρό του ΕΣΥ, Γενικό Χειρουργό της Ε’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο” και διδάκτορα της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ που τρέχει για τη δικαίωση των θυμάτων του ναζισμού.

Ο κος Αράπογλου ξεκίνησε την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 την υλοποίηση ενός δρομικού εγχειρήματος και θα διέλθει από τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά της Ηπειρωτικής Ελλάδος και της Κρήτης, που υπέστησαν Ολοκαύτωμα, κατά τη χρονική περίοδο 1940 – 1945.

Η εκκίνηση δόθηκε από το χωριό Μαράσια του νομού Έβρου και ο τερματισμός θα γίνει στην Κάτω Ζάκρο του νομού Λασιθίου στην Κρήτη. Το συνολικό μήκος της διαδρομής προσεγγίζει τα 3.000 χλμ με εκτιμώμενο χρόνο υλοποίησής τις 50 ημέρες. Θα περάσει από περισσότερες από 650 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά και θα κάνει στάση σε 62 Μνημεία Ολοκαυτωμάτων της Ελλάδος.

Παρατήρηση ηλιακής έκλειψης με το τηλεσκόπιο του σχολείου.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Διστόμου  είχαν την ευκαιρία να  παρατηρήσουν  την μερική έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιήθηκε, η οποία ήταν ορατή στο βόρειο ημισφαίριο, στην Αφρική, στην Ασία και στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων και στη χώρα μας, ξεκινώντας λίγο μετά το μεσημέρι.

Για την παρατήρηση χρησιμοποιήθηκε το τηλεσκόπιο του σχολείου και ηλιακό φίλτρο που είχαν κατασκευάσει οι μαθητές σε περσινή δράση σχετική με την Αστρονομία και συγκεκριμένα για την παρατήρηση ηλιακών κηλίδων.

Η επόμενη ηλιακή έκλειψη που θα είναι ορατή από τη χώρα μας, θα είναι το 2027.

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στο Γενικό Λύκειο Διστόμου μας τίμησε με την παρουσία της η φιλόλογος και συγγραφέας, κα Δημόκα Κατερίνα. Παρουσίασε το νέο της βιβλίο “Δύο Στόματα” στους μαθητές  και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, στο οποίο πραγματεύεται τα τραγικά γεγονότα της σφαγής του Διστόμου και τις πληγές που άνοιξε ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος. Το έργο της, μέσα από τη μνήμη και το τραύμα, αναδεικνύει την ανθρωπιά και την ειρήνη. Μια βαθιά συγνώμη απέναντι στα εγκλήματα της Ιστορίας. Για όσα δεν γίνεται να ξεχάσουμε…

Η συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της στο Δίστομο, την Κυριακή 05 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο και αποδίδουν φόρο τιμής στους νεκρούς της Σφαγής στις 10 Ιουνίου του 1944.

Το βιβλίο πληροί τους όρους και διεκδικεί με αξιώσεις το βραβείο κοινού του public.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός η κ.Λέντα Ζαχαρούλα  με τους μαθητές της Α και Β Λυκείου.

Ευχαριστούμε την συγγραφέα κ.Δημόκα και τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς που ήταν μαζί μας

 

 

Υπεύθυνη Δήλωση

Αίτηση Εγγραφής

Υποβολή Μηχανογραφικού

Υπολογισμός Μορίων Πανελλαδικών

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο