Αρχική » Δραστηριότητες

Αρχείο κατηγορίας Δραστηριότητες

Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Ιστότοπος για τα Μαθηματικά

ΔΔΕ Ν. Βοιωτίας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Προκήρυξη Πανελληνίων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου και άλλων Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2019-2020

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Αγώνων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ελλάδας–Κύπρου σχολικού έτους 2019-2020.

Η προκήρυξη εδώ: Σχολικοί Αγώνες

 

Ευχαριστήρια Επιστολή

Ευχαριστήρια Επιστολή

Την Τρίτη 3η Δεκεμβρίου 2019 , Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,  μετά από πρόσκληση του  ΓΕΛ Διστόμου πραγματοποιήσαμε  στο σχολείο μας πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με το ΕΕΕΕΚ  Λιβαδειάς. Οι μαθητές/τριες  των δύο σχολείων  ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο Διστόμου, συμμετείχαν από κοινού σε αθλητικές  δραστηριότητες, διδάχθηκαν μαθηματικά στον διαδραστικό πίνακα  και  υλοποίησαν πρόγραμμα φιλαναγνωσίας  στην βιβλιοθήκη του σχολείου. Η  Α φάση του προγράμματος συνεκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με  επιτυχία, θα συνεχίζουμε  με την ανταπόδοση της επίσκεψης στο ΕΕΕΕΚ  Λιβαδειάς την Άνοιξη του 2020 .

Ευχαριστούμε θερμά τους  μαθητές/τριες  , τους  συναδέλφους/ισσες   και τον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς για την εξαιρετική συνεργασία και την ευκαιρία να τους  γνωρίσουμε.

Είναι σημαντικό  να  εκφράσουμε  τις ευχαριστίες μας  καθώς  συνέβαλαν  με τις χορηγίες τους :                             Α) Την  εταιρεία  ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ  η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και ανέλαβε την   δωρεάν μετακίνηση  των μαθητών και εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς στο Δίστομο.                                                 

  Β) Τα   καταστήματα  του Διστόμου:  Σούπερ Μάρκετ ΤΖΙΤΖΩΚΟΣ    ,  τα αρτοποιία   ΠΙΤΣΟΣ  και ΜΑΤΙΝΑ που προσέφεραν  εξαιρετικά εδέσματα στους μαθητές.

Η σχολική κοινότητα του ΓΕΛ Διστόμου  τους ευχαριστεί   θερμά και τους εύχεται

ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 

      Με  εκτίμηση 

οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Διστόμου

       

 

Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης ΓΕΛ Διστόμου και ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς

[SlideDeck id=562]

 

Την Τρίτη 3η Δεκεμβρίου 2019 , Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,  μετά από πρόσκληση του  ΓΕΛ Διστόμου πραγματοποιήσαμε  στο σχολείο μας πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με το ΕΕΕΕΚ  Λιβαδειάς. Οι μαθητές/τριες  των δύο σχολείων  ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο Διστόμου, συμμετείχαν από κοινού σε αθλητικές  δραστηριότητες, διδάχθηκαν μαθηματικά στον διαδραστικό πίνακα  και  υλοποίησαν πρόγραμμα φιλαναγνωσίας  στην βιβλιοθήκη του σχολείου.

Τραγουδήσαμε και χορέψαμε  δίνοντας υπόσχεση να ξανασυναντηθούμε  την Άνοιξη στην Χαιρώνεια στο σχολείο του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς!

Τους ευχαριστούμε  για την επίσκεψη και την συνεργασία!

 

Επίσκεψη του ΓΕΛ Διστόμου στη Βουλή των Ελλήνων

 

 

Την Τρίτη 22η Οκτωβρίου 2019, το ΓΕΛ Διστόμου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βουλής , στην αίθουσα της ολομέλειας και το περιστύλιο  και επισκέφθηκαν την αίθουσα Ελ. Βενιζέλος όπου φιλοξενείται   έκθεση αφιερωμένη στον Ρήγα Φεραίο με θέμα «Ρήγας και Επανάσταση».

Πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του ΓΕΛ Διστόμου σε συνεργασία με το  «Χαμόγελο του παιδιού», σας προσκαλεί σε  διαδραστική παρέμβαση πρόληψης και ευαισθητοποίησης με  την ψυχολόγο Μυλοπούλου Ιωάννα.

Ευχαριστήριο προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς

Ευχαριστήριο

Η Διευθύντρια, o Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του ΓΕΛ Διστόμου  ευχαριστούμε θερμά, τους εκπροσώπους  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς για την ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη ενημέρωση σε θέματα πυρασφάλειας, πυροπροστασίας και προστασίας από σεισμό. Η ενημέρωση έγινε σήμερα Τρίτη 29 Ιανουαρίου  2019.

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του ΓΕΛ Διστόμου

Το πείραμα του Ερατοσθένη

Το πείραμα του Ερατοσθένη  από την Α Λυκείου του ΓΕΛ Διστόμου

Το ΓΕΛ Διστόμου  έλαβε μέρος στη δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη    για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης». Η διοργάνωση της δράσης ήταν από τα     ΕΚΦΕ Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω και Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το     Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών &   Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 (Εαρινή Ισημερία).

Στο πείραμα πήραν μέρος οι μαθητές της Α λυκείου που πραγματοποίησαν το πείραμα στο προαύλιο του σχολείου μας, με τους εκπαιδευτικούς

Σύρο Ευθύμιο και Κορέλη Ελένη.

 

 

Λίγα λόγια για τον Ερατοσθένη

Globe at Night LogoΟ Ερατοσθένης (3ος π.Χ. αιώνας) ήταν Διευθυντής της μεγάλης Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, όπου σε έναν πάπυρο διάβασε ότι το μεσημέρι της 21ης Ιουνίου (θερινό ηλιοστάσιο), στα νότια όρια της πόλης Συήνη (Ασσουάν), οι κατακόρυφοι στύλοι δεν ρίχνουν καθόλου σκιά και ο Ήλιος καθρεφτίζεται ακριβώς στον πυθμένα ενός πηγαδιού (δηλαδή, βρίσκεται στο Ζενίθ του τόπου). Ως επιστήμονας, λοιπόν, ο Ερατοσθένης διερωτήθηκε, εάν συμβαίνει το ίδιο ταυτόχρονα και σε μια άλλη πόλη πχ. στην Αλεξάνδρεια. Όμως στην Αλεξάνδρεια, κατά την ίδια μέρα και ώρα, οι κατακόρυφοι στύλοι έριχναν σκιά.

Αν η Γη ήταν επίπεδη, οι κατακόρυφοι στύλοι στις δυο πόλεις θα ήταν παράλληλοι και θα έπρεπε και οι δυο να ρίχνουν σκιά. Αφού, λοιπόν, αυτό δεν είναι αλήθεια, τι μπορεί να συμβαίνει; Την απάντηση έδωσε ο Ερατοσθένης υποστηρίζοντας ότι η επιφάνεια της Γης δεν είναι επίπεδη αλλά σφαιρική. Αυτό το συμπέρασμα είναι, προφανώς, θεμελιώδους σημασίας και επιπλέον επέτρεψε στον Ερατοσθένη να προσδιορίσει την ακτίνα και το μήκος της περιφέρειάς της Γης. Πραγματικά, από το μήκος της σκιάς υπολογίζεται αμέσως η διαφορά των γεωγραφικών πλατών των δύο πόλεων, ίση περίπου με 7 μοίρες. Επειδή η απόσταση των δύο πόλεων ήταν γνωστή από αφηγήσεις βηματιστών και ίση περίπου με 800 Km (φημολογείται ότι ο Ερατοσθένης μίσθωσε βηματιστές για τη μέτρησή της), η περιφέρεια της Γης υπολογίστηκε ίση με 40000 Km.

Αυτή είναι η σωστή απάντηση και ο Ερατοσθένης την έδωσε χρησιμοποιώντας ως μόνα εργαλεία ράβδους, μάτια, πόδια, μυαλό με απλότητα σκέψης και επινοητικότητα. Το λάθος στον υπολογισμό ήταν μόνο 2%, ένα πραγματικά αξιοσημείωτο επίτευγμα για περίπου πριν από 2,5 χιλιετίες. Άρα, ο Ερατοσθένης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μέτρησε τις διαστάσεις του πλανήτη Γη, γι’ αυτό και θεωρείται δημιουργός της μαθηματικής γεωγραφίας. [πηγή : ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ https://www.astro.noa.gr/gr/eratosthenes/history.html ]

 

 

Εκδήλωση για τους κινδύνους του διαδικτύου

[SlideDeck id=392]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Λύκειο Διστόμου, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Διστόμου. Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν  ο Διευθυντής της Δίωξης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου και εξειδικευμένοι αξιωματικοί , οι οποίοι θα ανέπτυξαν θεματολογίες που αφορούν:Την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Τις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
Τα αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. 

Πρόσκληση σε Ημερίδα

4η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

4η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

[SlideDeck id=85]

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 το Μπάρλειο Γενικό Λύκειο Διστόμου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Διστόμου πραγματοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο κλειστό Γυμναστήριο του Διστόμου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν παρουσίαση της κας Μπαφίνα Παναγιούλας ΠΕ11 εκπαιδευτικού το σχολείου με θέμα «Δια βίου άσκηση και ποιότητα ζωής» και συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια.

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΙΕΠ

Ο καιρός στο Δίστομο

THE TIPPING POINT

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

TEENS GATE

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ