Αρχική » Νέα

Αρχείο κατηγορίας Νέα

Ιστότοπος για τα Μαθηματικά

ΔΔΕ Ν. Βοιωτίας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://eeggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggrapheseskholeio/eggrapheananeoseeggraphessegenikokaiepaggelmatikolukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

*** Επικοινωνήστε με το σχολείο στην περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την διαδικασία e-εγγραφές.

Ολοκλήρωση του προγράμματος “The tipping point” για την σχολική χρονιά 2021-22

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα ” The tipping point”   για τη σχολική χρονιά 2021-22.

Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με επιστήμονες και επαγγελματίες , να ενημερωθούν για σπουδές στα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια. Επίσης συζήτησαν με ειδικούς για το περιβάλλον , τις νέες τεχνολογίες και πως θα αντιμετωπίζουν το άγχος των εξετάσεων. Η υπεύθυνη καθηγήτρια Ελένη Κορέλη και οι μαθητές του σχολείου μας ευχαριστούν την ομάδα του “Tipping point” , τους μέντορες ,  για την συνεργασία και την ευκαιρία  που έδωσαν στους μαθητές μας.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

 

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στο Γενικό Λύκειο Διστόμου μας τίμησε με την παρουσία της η φιλόλογος και συγγραφέας, κα Δημόκα Κατερίνα. Παρουσίασε το νέο της βιβλίο “Δύο Στόματα” στους μαθητές  και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, στο οποίο πραγματεύεται τα τραγικά γεγονότα της σφαγής του Διστόμου και τις πληγές που άνοιξε ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος. Το έργο της, μέσα από τη μνήμη και το τραύμα, αναδεικνύει την ανθρωπιά και την ειρήνη. Μια βαθιά συγνώμη απέναντι στα εγκλήματα της Ιστορίας. Για όσα δεν γίνεται να ξεχάσουμε…

Η συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της στο Δίστομο, την Κυριακή 05 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο και αποδίδουν φόρο τιμής στους νεκρούς της Σφαγής στις 10 Ιουνίου του 1944.

Το βιβλίο πληροί τους όρους και διεκδικεί με αξιώσεις το βραβείο κοινού του public.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός η κ.Λέντα Ζαχαρούλα  με τους μαθητές της Α και Β Λυκείου.

Ευχαριστούμε την συγγραφέα κ.Δημόκα και τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς που ήταν μαζί μας

 

Συμμετοχή του σχολείου μας στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας” Οδική Ασφάλεια: κοινή ευθύνη”

Δείτε το βίντεο της ομάδας του σχολείου μας!

 

Οι μαθητές της Α και Β Λυκείου του ΓΕΛ Διστόμου συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας” Οδική Ασφάλεια: κοινή ευθύνη”, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
  Οι μαθητές μας ,με την καθοδήγηση της κ. Χατζηστουγιάννη Χρυσάνθης ΠΕ02 εκπαιδευτικού του Γενικού Λυκείου Διστόμου,  ενεργοποιήθηκαν στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας και της ασφαλούς μετακίνησης και κατανόησαν πως ως έφηβοι χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν, ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες φτιάχνοντας ένα video με θέμα το ποδήλατο και το περιβάλλον με τίτλο”Ποδηλατώ – προστατεύω το περιβάλλον” .

Μέσα από αυτή τη διαδικασία και την εμπειρία απέκτησαν νέες γνώσεις, συνεργάστηκαν, διασκέδασαν αλλά κυρίως κατανόησαν τη σχέση της οδικής ασφάλειας με το δικαίωμα στη ζωή, την υγεία και την προσωπική ασφάλεια.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2004 ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ

Ενημερωθείτε από το παρακάτω έγγραφο .

ΕΞΕ-51615-2022-ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ-ΕΠΙΛΟΓΗΣ-ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ/ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-23

 

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 19-04-2022. Όλοι οι υποψήφιοι από την 19-04-2022 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε ́ της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Γ ́) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 19-05-2022 ημέρα Πέμπτη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σχετική προκήρυξη.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΓΙΑ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΑΕΝ-2022_ΑΔΑ-Ψ3ΦΡ4653ΠΩ-090

ΕΞΕ-46845-2022-Προκήρυξη-εισαγωγής-σπουδαστών-σπουδαστριών-στις-Ακαδημίες-Εμπορικού-Ναυτικού-Ακαδημαϊκού-Έτους-2022-23

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2022-2023

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές ΟΛΩΝ των μαθητών/τριών του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2022-23 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ). Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα παρακαλούμε για τα ακόλουθα βήματα:

Να διαβάσετε πολύ προσεκτικά την επιστολή από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών του ΥΠΑΙΘ.
Ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής (κηδεμόνας e-εγγραφές) να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση επιλέγει το πεδίο 3α.
Ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση επιλέγει  το πεδίο 3β.
Οι δύο υπεύθυνες δηλώσεις θα επιστραφούν εντύπως στο σχολείο από τους μαθητές/τριες τη βδομάδα μετά τις διακοπές του Πάσχα  και θα παραδοθούν στη Διεύθυνση του σχολείου.

Δείτε τα παρακάτω αρχεία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΓΟΝΕΙΣ

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

Επίσκεψη μαθητών στο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Διστόμου

 Επίσκεψη μαθητών/τριών  του ΓΕΛ ΔΙΣΤΟΜΟΥ στο Λαογραφικό Μουσείου του δήμου Διστόμου στο πλαίσιο του προγράμματος “ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ,ΜΟΔΑ”. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την χωρική/ επαρχιακή ενδυμασία  των ανθρώπων ( ανδρών και γυναικών ) σε όλο των κύκλο της ζωής : γέννηση – γάμος – θάνατος.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Αμαλία Παπαϊωάννου για την θερμή υποδοχή και την εξαιρετική  παρουσίαση των ενδυμασιών της συλλογής του Μουσείου στους μαθητές  και τους εκπαιδευτικούς
.
Η  εργασία των μαθητών με θέμα : “ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  : ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ”.

Ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης (self Test)

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’
εξαίρεση, την πρώτη μετά από διακοπές εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, ο
υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την
πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο/

ΕΞΕ – 37628 – 2022 – Ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης

Η Γ Λυκείου στο κέντρο noesis στη Θεσσαλονίκη

 

 

Στα πλαίσια του προγράμματος “Αξιοποίηση του σχολικού τηλεσκοπίου”  που υλοποιείται στο ΓΕΛ Διστόμου, οι μαθητές της Γ τάξης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο κέντρο Noesis της Θεσσαλονίκης με θέμα ” Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα”. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Ευρωπαϊκή  Υπηρεσία Διαστήματος ,  τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και το τηλεσκόπιο Hubble, τις ρομποτικές αποστολές Planck και ATHENA.  Οι  μαθητές/τριες  στον προσομοιωτή έκαναν ένα σύντομο ταξίδι στην επιφάνεια της σελήνης  ( Moon Thunder (3D)).

 

Ιούλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΙΕΠ

Ο καιρός στο Δίστομο

THE TIPPING POINT

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

TEENS GATE

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ