Αρχική » Εκδρομές/Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Αρχείο κατηγορίας Εκδρομές/Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Ιστότοπος για τα Μαθηματικά

ΔΔΕ Ν. Βοιωτίας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Επίσκεψη του ΓΕΛ Διστόμου στη Βουλή των Ελλήνων

 

 

Την Τρίτη 22η Οκτωβρίου 2019, το ΓΕΛ Διστόμου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βουλής , στην αίθουσα της ολομέλειας και το περιστύλιο  και επισκέφθηκαν την αίθουσα Ελ. Βενιζέλος όπου φιλοξενείται   έκθεση αφιερωμένη στον Ρήγα Φεραίο με θέμα «Ρήγας και Επανάσταση».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2018

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Βερολίνο

 

Οι μαθητές της Β Λυκείου του ΓΕΛ Διστόμου  στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιούν με την  Γερμανική Σχολή Αθηνών πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό ταξίδι στο Βερολίνο.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν μουσεία, χώρους μνήμης όπως στρατόπεδα συγκέντρωσης, παρακολούθησαν θεατρική παράσταση , επισκέφθηκαν το πανεπιστήμιο και τέλος τον Έλληνα Πρέσβη στην πρεσβεία μας στο Βερολίνο.

[SlideDeck id=343]

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα σε συνεργασία με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  της  Α  Λυκείου

Οι μαθητές της Α τάξης του Γενικού Λυκείου Διστόμου με τους μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών
συναντήθηκαν στην Αθήνα το τριήμερο 9-10-11 Φεβρουαρίου 2018 στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος .
Θεατρικά παιχνίδια με θέμα “οι τοίχοι μέσα στα κεφάλια μας” μια προσέγγιση  για τα  στερεότυπα και τον ρατσισμό, επίσκεψη στον χώρο ιστορικής μνήμης Κοραή 4 (κομαντατούρ) , εξερεύνηση στο κέντρο της Αθήνας με την ψηφιακή εφαρμογή του GOETHE-INSTITUT «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΙΧΝΗ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, επίσκεψη στην έκθεση Van Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής.

[SlideDeck id=331]

Επίσκεψη στη Γερμανική Πρεσβεία

Το Λύκειο Διστόμου και η DSA επισκέπτονται την Πρεσβεία

Μαθήτριες και μαθητές του Γενικού Λυκείου Διστόμου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών επισκέφθηκαν σήμερα μαζί με τους καθηγητές τους την Πρεσβεία για να αφηγηθούν στον Πρέσβη τις εμπειρίες τους από το ταξίδι που πραγματοποίησαν από κοινού στο Βερολίνο τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα δυο σχολεία συνεργάζονται εδώ και αρκετά χρόνια στο πλαίσιο εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων.

Διδακτική επίσκεψη στο Βιολογικό Τμήμα του ΕΚΠΑ 22-11-2017

[SlideDeck id=238]

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές επισκέφτηκαν το Βιολογικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιούπολη Άνω Ιλίσια, και έλαβαν μέρος σε εργαστήρια κάνοντας χρήση μικροσκοπίων με την επίβλεψη των καθηγητών του τμήματος. Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του τμήματος, κα Ι.Παπασιδέρη καθηγήτρια  Κυτταρικής & Αναπτυξιακής Βιολογίας, για την φιλοξενία.

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΙΕΠ

Ο καιρός στο Δίστομο

THE TIPPING POINT

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

TEENS GATE

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ