Αρχική » Δράσεις καθηγητών

Αρχείο κατηγορίας Δράσεις καθηγητών

Συμμετοχή σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης.

Το ΓΕΛ Διστόμου συμμετείχε στον 11ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης των εκπαιδευτηρίων “Παναγία Προυσιώτισσα”. Το Λύκειο εκπροσώπευσε η μαθήτρια της Α’ τάξης Παπατριανταφύλλου Δήμητρα ενώ τη συμμετοχή στον διαγωνισμό συντόνισε η φιλόλογος Λέντα Ζαχαρούλα.

Tipping Point: Ανακαλύπτοντας τις Ψηφιακές Εξελίξεις μέσα από Επαγγέλματα.

Στην προσπάθεια να ανακαλύψουμε τις ψηφιακές εξελίξεις μέσα από επαγγέλματα, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Λύκειο Διστόμου πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συνεδρίες με μέντορες του Tipping Point για επαγγέλματα που συνδέονται με πολυτεχνικές και οικονομικές σπουδές. Τις συνεδρίες παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου.

Ομιλητές ήταν:

Minas Marios Kontis και Giannis Papazoglou: “Πολυτεχνικά επαγγέλματα και τεχνητή νοημοσύνη”.
Nikos Kontoyannis: “Ο κλάδος των Οικονομικών”.

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια Κλεονίκη Κιζερίδου Οικονομολόγος.

Συμμετοχή στο διαγωνισμό “Αστέρι της Ευχής” 2023-2024.

Το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό του προγράμματος “Αστέρι της ευχής” (Make a Wish) στην κατηγορία δημιουργικής γραφής – δοκιμίου. Το Λύκειο εκπροσώπευσε η μαθήτρια της Α’ τάξης Σφοντούρη Αναστασία ενώ τη συμμετοχή στον διαγωνισμό συντόνισε η φιλόλογος Λέντα Ζαχαρούλα.

Αποτελέσματα πανελλήνιου διαγωνισμού για το χρήμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Έβδομου Εθνικού Διαγωνισμού Γνώσεων για το Χρήμα, το Λύκειο Διστόμου κατέκτησε την 46η θέση σε σύνολο 190 σχολείων. Συγχαρητήρια στους μαθητές για την επίδοσή τους και στην εκπαιδευτικό κα Κιζερίδου Κλεονίκη για την προετοιμασία των μαθητών.

Συμμετοχή σε διαγωνισμό: European Money Quiz

Οι μαθητές της Α’ λυκείου του σχολείου μας την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 συμμετείχαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα – European Money Quiz.

Το European Money Quiz είναι ένα παιχνίδι γνώσεων για το Χρήμα και έχει διαμορφωθεί με στόχο να αποτελέσει εργαλείο για τη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού μαθητών ηλικίας 13-15 ετών, και προετοιμασίας για τους Διαγωνισμούς μεταξύ τάξεων που θα πραγματοποιηθούν, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, σε Εθνικό και  Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τη συμμετοχή στο διαγωνισμό προετοίμασε η καθηγήτρια Κλεονίκη Κιζερίδου οικονομολόγος. Στην τελική φάση βοήθησε ο Ευθύμιος Σύρος μαθηματικός.

Η συγγραφέας Άννα Νικολάου παρουσιάζει στους μαθητές τα βιβλία της και συζητά μαζί τους.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιεί το Λυκείο Διστόμου “Η οργάνωση και η αξιοποίηση της σχολικής βιβλιοθήκης” επισκέφτηκε το σχολείο η φιλόλογος και συγγραφέας κα Άννα Νικολάου. Η εκπαιδευτικός παρουσίασε τα τρία βιβλία της, απάντησε σε ερωτήματα των παιδιών και τα παρότρυνε να γίνουν και αυτά μικροί συγγραφείς γράφοντας σύντομες ιστορίες και να τις παρουσιάσουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Τη συγκεκριμένη δράση έχουν αναλάβει οι καθηγητές Λέντα Ζαχαρούλα, Σύρος Ευθύμιος, Ξυθάλης Βασίλης και Κουτζεκλίδου Βασιλική.

Tipping Point: Πως η εξέλιξη της τεχνολογίας επηρεάζει την αγορά εργασίας.

Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνεδρία με θέμα “Πως η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επηρεάσει την αγορά εργασίας.”

Ομιλητής ήταν ο Δημήτριος Καβρουδάκης Associate Professor of Geographical Analysis Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στη συνεδρία αυτή διάρκειας 45 λεπτών οι μαθητές μας είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επικοινωνία με τον καθηγητή κ Καβρουδάκη, ο οποίος με την παρουσίασή του έδωσε πληροφορίες ειδικότερα για το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης και τον τρόπο που επηρεάζει και θα επηρεάσει στο μέλλον την αγορά εργασίας, έλυσε απορίες των μαθητών στη συζήτηση που ακολούθησε και δημιούργησε προβληματισμούς με τρόπο σύγχρονο και στοχευμένο.

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια Κλεονίκη Κιζερίδου Οικονομολόγος.

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Διστόμου ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο με χρήση τεχνητής νοημοσύνης” και παιδαγωγική αξιοποίηση αυτής. Εισηγητής της επιμόρφωσης ήταν ο κος Βασίλης Ξυθάλης καθηγητής Πληροφορικής.

“Διαδικτυακή” συνάντηση με τον συγγραφέα Βασίλη Κασσάρα.

Την Τρίτη 16/05/2023 στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με τον τίτλο “Στα βιβλία λέμε.. Ναι”, που υλοποίησε το σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2022-2023, πραγματοποιήθηκε ¨διαδικτυακή¨ συνάντηση με τον συγγραφέα Βασίλη Κασσάρα. Ο συγγραφέας αρχικά παρουσίασε το βιβλίο του, “Μοίρες”, στη συνέχεια αναφέρθηκε σε θέματα λογοτεχνικής φύσης και ολοκλήρωσε τη συνάντηση με συνομιλία με τους μαθητές. Το πρόγραμμα είχαν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Διστόμου Λέντα Ζαχαρούλα και Σύρος Ευθύμιος.

Σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών.

Στις 6 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας σεμινάριο ενημέρωσης/επιμόρφωσης σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών από τον κ.Ηρακλή Ζήκα, μέλος της ομάδας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.
Το σεμινάριο περιελάμβανε ενημέρωση και πρακτική:

α. σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τους σεισμούς ,
β. την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ( ΚΑΡΠΑ) και
γ. την αντιμετώπιση πνιγμονής.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά οι διδάσκοντες καθηγητές του Γενικού Λυκείου Διστόμου και του Γυμνασίου Διστόμου.

 

Υπεύθυνη Δήλωση

Αίτηση Εγγραφής

Υποβολή Μηχανογραφικού

Υπολογισμός Μορίων Πανελλαδικών

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο