Αρχική » Ανακοινώσεις » Συμμετοχή του σχολείου μας στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας” Οδική Ασφάλεια: κοινή ευθύνη”

Συμμετοχή του σχολείου μας στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας” Οδική Ασφάλεια: κοινή ευθύνη”

Δείτε το βίντεο της ομάδας του σχολείου μας!

 

Οι μαθητές της Α και Β Λυκείου του ΓΕΛ Διστόμου συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας” Οδική Ασφάλεια: κοινή ευθύνη”, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
  Οι μαθητές μας ,με την καθοδήγηση της κ. Χατζηστουγιάννη Χρυσάνθης ΠΕ02 εκπαιδευτικού του Γενικού Λυκείου Διστόμου,  ενεργοποιήθηκαν στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας και της ασφαλούς μετακίνησης και κατανόησαν πως ως έφηβοι χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν, ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες φτιάχνοντας ένα video με θέμα το ποδήλατο και το περιβάλλον με τίτλο”Ποδηλατώ – προστατεύω το περιβάλλον” .

Μέσα από αυτή τη διαδικασία και την εμπειρία απέκτησαν νέες γνώσεις, συνεργάστηκαν, διασκέδασαν αλλά κυρίως κατανόησαν τη σχέση της οδικής ασφάλειας με το δικαίωμα στη ζωή, την υγεία και την προσωπική ασφάλεια.

Υπεύθυνη Δήλωση

Αίτηση Εγγραφής

Υποβολή Μηχανογραφικού

Υπολογισμός Μορίων Πανελλαδικών

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο