Αρχείο ημέρας 2023-05-08

Υπερμαραθώνιος τιμής των θυμάτων του ναζισμού.

Το ΓΕΛ Διστόμου υποδέχθηκε στο χώρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού τον δρομέα Σπαρταθλητή Στέργιο Αράπογλου, γιατρό του ΕΣΥ, Γενικό Χειρουργό της Ε’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο” και διδάκτορα της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ που τρέχει για τη δικαίωση των θυμάτων του ναζισμού.

Ο κος Αράπογλου ξεκίνησε την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 την υλοποίηση ενός δρομικού εγχειρήματος και θα διέλθει από τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά της Ηπειρωτικής Ελλάδος και της Κρήτης, που υπέστησαν Ολοκαύτωμα, κατά τη χρονική περίοδο 1940 – 1945.

Η εκκίνηση δόθηκε από το χωριό Μαράσια του νομού Έβρου και ο τερματισμός θα γίνει στην Κάτω Ζάκρο του νομού Λασιθίου στην Κρήτη. Το συνολικό μήκος της διαδρομής προσεγγίζει τα 3.000 χλμ με εκτιμώμενο χρόνο υλοποίησής τις 50 ημέρες. Θα περάσει από περισσότερες από 650 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά και θα κάνει στάση σε 62 Μνημεία Ολοκαυτωμάτων της Ελλάδος.

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή.

Το ΓΕΛ Διστόμου πραγματοποίησε από 28 εως 30 Απριλίου 2023 τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή του Ναυπλίου, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος “Στα βιβλία λέμε Ναι” , που υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Λέντα Ζαχαρούλα και Σύρος Ευθύμιος. Συμμετείχαν οι τάξεις Α’ και Β’ Λυκείου. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής έγιναν επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και μνημεία της αρχαιότητας όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, το κάστρο του Παλαμηδίου, το αρχαίο θέατρο και το μουσείο της Επιδαύρου, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο των Μυκηνών.

Υπεύθυνη Δήλωση

Αίτηση Εγγραφής

Υποβολή Μηχανογραφικού

Υπολογισμός Μορίων Πανελλαδικών

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο