Αρχική » 2023

Αρχείο έτους 2023

Υποβολή αίτησης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2024

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/τριες και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν σχετική Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ). Συγκεκριμένα για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του 2024, η Αίτηση θα υποβληθεί στο διάστημα από Τετάρτη 29-11-2023 ως και Παρασκευή 15-12-2023.
Η παρούσα εγκύκλιος αφορά συγκεκριμένα:
– τους/τις μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης ΓΕΛ που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024
– τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2024.

Αναλυτικά η εγκύκλιος ΕΔΩ

Αξιολόγηση προσφορών εκδρομής.

Διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) στρατιωτικών σχολών.

Σας ενημερώνουμε ότι η διενέργεια των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και υγειονομικών εξετάσεων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, έτους 2024, προγραμματίζεται να διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2024.
Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του ΓΕΛ Διστόμου 2023-24

Τροποποίηση συντελεστών βαρύτητας για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τροποποιείται η υπό στοιχεία Φ.253.1/148469/Α5/18-11-2021 (Β’ 5399) υπουργική απόφαση ως προς τους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΓΕΛ, των ειδικών μαθημάτων και
πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στα Τμήματα:

  • ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ,
  • ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΠΡΕΒΕΖΑ),
  • ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ),
  • ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΣΠΑΡΤΗ) του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,

Αφορά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και εφεξής. Δείτε την απόφαση με τους νέους συντελεστές ΕΔΩ.

Επίσης τροποποιείται η υπό στοιχεία Φ.253.1/62264/ Α5/31-5-2021 (Β’ 2281) υπουργική απόφαση ως προς τους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές

  • ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΜΥΑ) – ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ και ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ,

Αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και εφεξής. Δείτε τους συντελεστές ΕΔΩ.

Αλλαγή αγωνίσματος για την εισαγωγή στα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Για τα αγόρια που θα συμμετάσχουν στις πρακτικές δοκιμασίες στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής προκειμένου να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αντικαθίσταται το αγώνισμα του Δρόμου 400μ. Αρρένων με το αγώνισμα του Δρόμου 200μ., με ανάλογη προσαρμογή της αντιστοίχισης των επιδόσεων με τη βαθμολογία. Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει κάτι ως προς τα αγωνίσματα στα οποία συμμετέχουν τα κορίτσια.
Για την ακριβή αντιστοίχιση επίδοσης και βαθμολογίας των υποψηφίων ανατρέξτε στο σχετικό ΦΕΚ κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Καθορίστηκε το πρόγραμμα διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθημάτων γενικής παιδείας και ομάδων προσανατολισμού της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) έτους 2024.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για ανάγνωση της σχετικής απόφασης.

Αγιασμός – Μετακίνηση μαθητών

Σας ανακοινώνουμε ότι ο αγιασμός στο ΓΕΛ Διστόμου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 9:30πμ.

Σχετικά με τη μετακίνηση των μαθητών, το λεωφορείο αναχωρεί από το Στείρι στις 8:10, ενώ η επιστροφή από το Δίστομο προς το Στείρι θα γίνει στις 10:30.

Εξετάσεις ειδικών μαθημάτων έτους 2023.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 17 μέχρι και 29 Ιουνίου.

Δελτίο Τύπου με το πρόγραμμα και τα Εξεταστικά Κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων ΕΔΩ

Συμπληρωματική προκήρυξη για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η συμπληρωματική προκήρυξη του αντίστοιχου διαγωνισμού για την επιλογή σπουδαστών/τριών ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων.

Διαβάστε την προκήρυξη ΕΔΩ

Υπεύθυνη Δήλωση

Αίτηση Εγγραφής

Υποβολή Μηχανογραφικού

Υπολογισμός Μορίων Πανελλαδικών

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο